دوره‌های مدیریت حرفه‌ای کسب و کار MBA - DBA

اطلاعات دوره

پس از تکمیل فرم، درس اول را به صورت رایگان مشاهده کنید.

MBA چیست:

اداره سازمانهای بازرگانی، صنعتی و دولتی با ابعاد مختلف آن بدون بهره گیری از دانش مدیریت و دسترسی به اطلاعاتی که در تصمیم گیری لازم است امکان پذیر نیست.

لذا وظیفه مراکز آموزشی است که اولا مدیران این سازمانها را برای قبول مسئولیت در سطوح مختلف مدیریت آموزش دهند.

ثانیا محققین و پژوهشگرانی را تربیت کند که بتوانند مسائل و مشکلات اقتصادی و بازرگانی سازمانهای مختلف را به خوبی بشناسند و برای حل این مسائل و مشکلات راه حلهای صحیح و منطقی پیدا کنند.

از جمله رشته های کاربردی در زمینه مدیریت می توان به MBA اشاره کرد. اگر بخواهیم به صورت لغوی MBA را تعریف کنیم، ذکر عبارت مدیریت ارشد کسب و کار کافیست؛ با این وجود بهتر است به درک بهتری از این رشته برسیم. در دورهmba یا به عبارتی دیگر مدیریت ارشد کسب و کار، پرکاربردترین فنون مذاکره، اجرایی کردن ایده ها، مدیریت بحران و مواردی از این قبیل به شرکت کننده آموخته می شود.

همچنین مدیران و صاحبان کسب وکارها برای گسترش کسب و کارخود و افراد شاغل در پست های مدیریتی که بدنبال راهی برای رسیدن به سطوح بالاتر در مسیر شغلی خود هستند، برای کسب دانش مدیریت و بروز کردن آموخته‌هایشان نیاز دارند در دوره های  DBAو  MBA ادامه تحصیل نمایند.

به ویژه فارغ التحصیلان رشته های  فنی و مهندسی که اقدام به راه اندازی کسب و کار نموده اند و یا به واسطه موقعیت شغلی ،صاحب پست های مدیریتی شده و با مسائل اجرائی درگیر می باشند ،ضمن دانش فنی حوزه تخصصی خود ، برای گسترش کسب و کار و ارتقاء مدیریتی  نیازمند دانش حرفه ای مدیریت می­باشند.

در حقیقت با یادگیری مباحث MBA قادر خواهید بود در کمترین زمان ممکن، شرایط پیشرفت شرکت خود را فراهم نمایید. از طرفی دیگر شرکت در دوره mba شانس شما را هنگام استخدام بالاتر خواهد برد بنابراین اگر قصد رسیدن به اهداف بزرگی را دارید، شرکت در این دوره ها تحول عظیمی در زندگی شغلی تان ایجاد خواهد نمود.

گرایش های دوره MBA :

♦ مدیریت اجرایی MBA

♦ MBA بازاریابی

♦ MBA استراتژیک

♦ MBA بازرگانی

♦ MBA فناوری اطلاعات

♦ MBA مالی

♦ MBA تجارت الکترونیک

♦ MBA روانشناسی

♦ MBA مدیریت سالن های زیبایی

♦ MBA گردشگری

DBA چیست:

کلمه DBA مخفف عبارت Doctor of Business Administration می باشد.
این دوره برای ارتقاء مدیران حرفه ای و آینده نگر و با هدف کسب دانش و مهارت‌های مدیریت کسب ­وکار  برگزار میگردد تا بتوانند در تدوین جهت‌گیرهای راهبردی و همچنین حل مسائل واقعی محیط کار موثر باشند .
دوره DBA در کشورهای توسعه یافته دوره ای شناخته شده و بسیار پرطرفدار و از جمله رشته های پر هزینه  برای مدیران بشمار می رود.
مدیریت یک سازمان همواره با مبانی خاص خود همراه بوده است. داشتن مدرک معتبر، تجربه بالا و طرز فکر مناسب جهت حل مسائل و مشکلات تنها چند نمونه از پارامترهای با اهمیت در این حوزه می باشد.
مدیریت راهبردی کسب و کار به تجزیه و تحلیل مسائل مهم و برجسته سازمان و شرکتها می پردازد. در این دوره مدیران ارشد می آموزند که با تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف سازمان مورد نظر، سازمان را به اهداف کوچک و بزرگ خود برسانند. همچنین مدیران با استفاده از آموزش های این دوره قادر خواهند بود شرکت را از وضعیت های بحرانی نجات دهند.
از طرفی دیگر اهداف، چشم اندازها و سیاست شرکت را مشخص کرده و نقشه رسیدن به آن را قدم به قدم طراحی می کنند.
هم جهت کردن تمامی فعالیت های شرکت، مشخص کردن مزیت های رقابتی و بررسی سازمان های هم رده از دیگر اقداماتی است که مدیران پس از شرکت در دورهDBA قادر به انجام آن خواهند بود.
تفاوت دوره DBA با دوره  PhD عبارتند از :

از نظر سطح علمی و ارزش تحصیلی دوره DBAهمان ارزش دوره  PhD را دارد.
دوره  DBA مساله محور است ، مباحث مطرح در کلاس ها بر اساس مسایل و مشکلات مدیران اجرایی کسب و کارها است . بنابراین دانشجویان با تجربه خود و اساتید با دانش نظری خود در تعامل با هم کلاس های زنده و شادابی ایجاد می نمایند که نتیجه آن رشد و بالندگی است .
انتخاب اساتید واجد شرایط برای دوره DBA با دوره های رسمی متفاوت است . اساتیدی در این دوره ها موفقند که در کنار توان علمی بالا ، لازم است سابقه اجرایی درخشانی نیز داشته باشند . اساتید با سطح علمی بالا ولی بدون تجربه کار اجرایی در اینگونه کلاس ها مفید نخواهند بود .
داوطلبین دوره DBA مدیران ارشد و اجرایی شاغل در کسب و کارهای مختلف هستند ، به عبارت دیگر اول کار بعد تحصیل. حال آنکه در دوره های رسمی الویت با تحصیل است  .
اگر بخواهیم در یک جمله تفاوت بین دوره PhDو دوره DBA را خلاصه کنیم ، دوره PhDمبتنی بر آموزش رسمی (Education ) که موضوع محور است ، حال آن که دوره DBA مبتنی بر آموزش های غیر رسمی (Training) که مساله محور است، می باشد .
همچنین مدیران و صاحبان کسب وکارها برای گسترش کسب و کارخود و افراد شاغل در پست های مدیریتی که بدنبال راهی برای رسیدن به سطوح بالاتر در مسیر شغلی خود هستند، برای کسب دانش مدیریت و بروز کردن آموخته‌هایشان نیاز دارند در دوره های  DBAو  MBA ادامه تحصیل نمایند.

گرایش های دوره DBA:

♦ اجرایی کردن سریع آموخته ها، خواسته ها و برنامه ها

♦ افزایش دانش و مهارت مدیران در حوزه های فنی مدیریت نظیر مهارتهای بازاریابی ،تبلیغات ،بازرگانی، فروش، حسابداری و مالی و …

♦ افزایش شناخت ظرفیت فیزیکی، روانی وعاطفی افراد سازمان و تفویض مسئولیت به آنها مناسب با توان

♦ ایجاد توانمندی برای حفظ یک اقیانوس آبی و آرام

♦ افزایش توانمندی افراد به عنوان مرکز تعالی سازمان