آموزش عکاسی از چشم با گوشی

چگونه عکس از چشم بگیریم؟

چشم‌ها، بی‌شک از مسحورکننده‌ ترین بخش‌های چهره انسان هستند. انعکاس عواطف و حالات گوناگون در این نگین‌های کوچک، دریچه‌ای از خلاقیت را به سوی عکاسان می‌گشاید. در این میان چطور می‌توان با گوشی موبایل، این شاهکارهای ظریف را به تصویر کشید؟

اگرچه دوربین‌های حرفه‌ای ابزارهای قدرتمندی برای عکاسی از چشم هستند، اما با رعایت چند نکته ساده، می‌توان با گوشی‌های هوشمندی نیز که در دست داریم عکس‌های چشمگیری ثبت کرد.

عکس گرفتن از چشم با موبایل به عنوان دریچه‌ای به دنیای درون انسان، از اهمیت بسزایی برخوردار است. ثبت تصاویری دقیق و گویا از این عضو ظریف و پیچیده، نیازمند دانش و مهارت‌های تخصصی است.

در این نوشتار، به بررسی ضرورت آگاهی از اطلاعات تخصصی مربوط به عکس گرفتن و آموزش عکاسی از چشم با گوشی می‌پردازیم.

آموزش عکاسی از چشم با گوشی

تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی از چشم

عکاسان حرفه‌ای می‌دانند که برای ثبت عکس‌های باکیفیت، به تجهیزات مناسب نیاز دارند. عکاسی از چشم با گوشی نیز از این قاعده مستثنا نیست. برای آموزش عکاسی از چشم با گوشی به تجهیزات مختلفی نیاز دارید و در این بخش، به مهم‌ترین تجهیزات مورد نیاز اشاره خواهیم نمود:

1. اولین و مهم‌ترین ابزار برای عکاسی از چشم با گوشی، حالت ماکرو یا لنز ماکرو است. این ابزار به شما امکان می‌دهد تا از فاصله نزدیک‌تر به سوژه (چشم) فوکوس کنید و جزئیات دقیق آن را ثبت نمایید.
  2. لرزش دست می‌تواند عکس‌های ماکرو را تار و بی‌کیفیت کند. برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از سه‌پایه ضروری است. سه‌پایه موبایل را ثابت نگه می‌دارد و به شما کمک می‌کند تا عکس‌های واضح و دقیقی از چشم ثبت کنید.

1. لمس صفحه نمایش برای ثبت عکس می‌تواند باعث لرزش دوربین و تار شدن عکس شود. شاتر ریموت با اتصال به بلوتوث موبایل، این مشکل را حل می‌کند و به شما امکان می‌دهد بدون لمس گوشی، عکس بگیرید.
  2. پس از ثبت عکس، می‌توانید با استفاده از نرم‌افزارهای ویرایشی مانند Snapseed و Lightroom، کیفیت و جذابیت آن را بالا ببرید. تنظیم تراز سفیدی، نوردهی، شارپنس و نویز، از جمله کارهایی است که می‌توانید با این نرم‌افزارها انجام دهید.

نکات ساده و کاربردی برای آموزش عکاسی از چشم با گوشی

پس از تجهیز خود با ابزار مناسب، نوبت به یادگیری فوت‌وفن‌های عکاسی از چشم با گوشی می‌رسد. در اینجا چند نکته طلایی برای ارتقای کیفیت عکس‌هایتان ارائه می‌شود:

1- تمیز کردن لنز دوربین

اولین قدم در آموزش عکاسی از چشم با گوشی، تمیز نمودن لنز دوربین موبایلتان می باشد. وضوح و شفافیت عکس به طور مستقیم به تمیزی لنز بستگی دارد. برای این کار از پارچه‌های مخصوص یا میکروفیبر استفاده کنید تا خط و خشی روی لنز ایجاد نشود.

2- تنظیم جهت چشم سوژه؛ نکته مهم در عکس گرفتن از چشم با موبایل

قدم دوم، تنظیم کردن جهت نگاه سوژه است. برای ثبت جزئیات دقیق مردمک، از سوژه بخواهید دقیق به لنز موبایل شما نگاه کند. خیره شدن چشم به لنز باعث می شود بتوانید عکس های بسیار باکیفیت بگیرید.

اگر به دنبال عکس‌های خلاقانه‌تر هستید، می‌توانید از سوژه بخواهید به نقطه‌ای دیگر نگاه نماید. این کار باعث ایجاد بازتابی از محیط در چشم می‌شود و به عکس عمق و زیبایی می‌بخشد. نکته مهم این است که فرد باید نگاه خود را ثابت نگه دارد تا عکاس بتواند زاویه مناسب برای عکاسی را پیدا کند.

3- میکاپ چشم

در آموزش عکاسی از چشم با گوشی و برای ثبت تصاویری به یاد ماندنی از چشمان نافذ و گیرا، میکاپ نقش کلیدی را ایفا می‌کند. فرقی نمی‌کند مدل شما خانم باشد یا آقا، استفاده از آرایشی ظریف و هنرمندانه در نواحی اطراف چشم، به زیبایی و عمق نگاه سوژه می‌افزاید و عکس‌ها را به یاد ماندنی‌تر می‌کند.

با استفاده از سایه‌های روشن و ملایم، خطوط ظریف و ریمل مناسب، می‌توان به چشمان مدل عمق و جذابیت بیشتری بخشید. به خاطر داشته باشید که هدف از میکاپ در عکاسی، اغراق و غیرواقعی جلوه دادن چهره نیست، بلکه باید با ظرافت و دقت انجام شود تا زیبایی طبیعی چشم‌ها را برجسته کند.

تجهیزات مورد نیاز برای آموزش عکاسی از چشم با گوشی

4- استفاده از نوردهی مناسب جهت گرفتن عکس از چشم

در آموزش عکاسی از چشم با گوشی باید به میزان و شدت نور دقت داشته باشید. در واقع برای عکاسی از چشم‌ها، نور حرف اول را می‌زند. اگر در خانه هستید نور طبیعی بهترین دوست شماست. سوژه را در کنار پنجره قرار داده تا نوری ملایم و یکدست چهره او را روشن کند. این نور، رنگ پوست و چشم‌ها را در طبیعی‌ترین حالت خود به تصویر می‌کشد.

اگر عکس گرفتن از چشم با موبایل در شب یا فضای بسته انجام می‌شود، باید از نور مصنوعی کمک بگیرید. فلاش داخلی دوربین گوشی را فراموش کنید! سافت‌باکس‌های کوچک، نور چراغ مطالعه یا فلاش‌های اکسترنال، انتخاب‌های بهتری هستند. نکته مهم این است که نور به طور مستقیم به چشم‌ها نتابد و سایه‌های نامناسب ایجاد نکند. این کار باعث خستگی چشم‌ها شده و عکس شما را خراب می‌کند.

5- استفاده از فوکوس

در آموزش عکاسی از چشم با گوشی و برای ثبت جزئیات خیره‌کننده چشم‌ها با دوربین موبایل، تسلط بر فوکوس اهمیت بالایی دارد. در حالت ماکرو، تکنیک فوکوس استکینگ، وضوحی بی‌نظیر به ارمغان می‌آورد. این تکنیک با ترکیب چند عکس با نقاط فوکوس متفاوت، سوژه را به‌طور کامل در فوکوس قرار می‌دهد.

6- عکاسی از بازتاب محیط؛ قدم مهم در عکاسی از چشم با گوشی

دنیایی شگفت‌انگیز در انعکاس مردمک چشم‌ها نهفته است، دنیایی که با کمی دقت و ظرافت می‌توان آن را به تصویر کشید. عکاسی از بازتاب محیط در چشم‌ها، تکنیکی منحصربه‌فرد برای خلق تصاویری خلاقانه و جذاب می‌باشد.

در این تکنیک، دریچه‌ای به دنیای درونی سوژه گشوده می‌شود و انعکاس اشیا و افراد محیط اطراف، داستانی ناگفته را در قاب تصویر روایت می‌کند. برای خلق این تصاویر، نورپردازی نقشی کلیدی ایفا خواهد نمود، نوری قوی که علاوه بر روشنایی چشم‌ها، بازتاب اشیا را نیز به وضوح نشان دهد.

7- برنامه ادیت تصاویر

قدم نهایی در آموزش عکاسی از چشم با گوشی استفاده از نرم افزارهای مخصوص ادیت است. با استفاده از نرم افزارهای ادیت عکاسی، قرمزی ناشی از نور را می توانید با ظرافت از بین ببرید و در صورت تمایل، رنگ چشم‌ها را به رنگ دلخواهتان تغییر ‌دهید.

با استفاده از برنامه های مورد نظر می توانید لکه‌ و رنگ‌های ناخواسته سفیدی چشم را پاک نمایید تا تمرکز روی عنبیه و مردمک چشم افزایش یابد. در نهایت، با رفع پف زیر چشم و چین و چروک‌ها، زیبایی چشم‌ها را به اوج خود می‌رسد و عکس های بی‌نقص خلق خواهند شد.