با تکنیک جامپ کات در تدوین بیشتر آشنا شوید

با تکنیک جامپ کات در تدوین بیشتر آشنا شوید

جامپ کات در تدوین

تکنیک های مختلف ویرایش و ادیت ویدیو تاثیرات متفاوتی بر تجربه بیننده دارند. تنوع آن ها باعث شده است تا صنعت فیلم سازی تا اندازه زیادی نسبت به گذشته پیشرفت کند. همانطور که می دانید عوامل بصری یکی از مهم ترین پارامترها جهت تاثیر گذاشتن بر مخاطب می باشند. از طرفی دیگر همانگونه که به کار بردن تکنیک های مذکور در شرایط مناسب، منجر به بهبود کیفیت فیلم می شود، استفاده نادرست از این تکنیک ها نیز می تواند از کیفیت فیلم تا اندازه زیادی بکاهد. به همین دلیل در این پست قصد داریم به یکی از مهم ترین تکنیک های تدوین ویدیو که با عنوان جامپ کات در تدوین شناخته می شود، بپردازیم و بررسی کنیم که اصلا جامپ کات یعنی چی؟ پس اگر قصد دارید مهارت خود را در تدوین با یادگیری تکنیک های مختلف افزایش دهید، تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

آشنایی با تکنیک جامپ کات

جامپ کات یا برش پرشی چیست؟

برش در بین دو نما که غیر منتظره باشد و پرشی به نظر بیاید، جامپ کات در تدوین نام دارد. به زبان ساده زمانی که پلان دوم موضوع و حرکتی دارد که ادامه پلان اول نیست اما به آن مرتبط است. نکته مهمی که می تواند به درک مفهوم جامپ کات در تدوین کمک کند این است که در برش پرشی زاویه دوربین تغییری نمی کند( یا اگر این اتفاق بیافتد خیلی کم تغییر می کند) اما برخی کاراکترها و سایر موارد موجود در صحنه پوزیشن جدیدی به خود می گیرند.

آشنایی با تکنیک جامپ کات به ارائه ضروری ترین بخش های روایت کمک می کند و در عین حال گذر زمان را نشان می دهد، که می تواند برای ویرایش ویدیو در فیلم سازی مفید باشد. استفاده مدرن از Jump Cut راه خود را در موزیک ویدیوها، وبلاگ ها و محتوای YouTube پیدا کرده است و آن را به انتخابی محبوب برای تولیدکنندگان محتوای اینترنتی تبدیل کرده است.

از تکنیک جامپ کات در تدوین در چه شرایطی استفاده می شود؟

استفاده از جامپ کات در تدوین تنها به یک مورد محدود نمی شود و همانند بسیاری از تکنیک های دیگر در تدوین، در شرایط مختلف، کاربردهای متفاوتی نیز دارد. استفاده از این تکنیک برای القای حس خاصی به بیننده به کار می رود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا مهم ترین شرایطی که در آن از تکنیک جامپ کات در تدوین استفاده می شود را به اختصار توضیح دهیم. همچنین برای درک بهتر از هر کاربرد، در خصوص هرکدام از آن ها مثالی را ارائه خواهیم داد.

برش پرشی در تدوین فیلم

نشان دادن گذر زمان

شاید یکی از پرکاربردترین دلایل استفاده از جامپ کات در تدوین، نمایش گذر زمان است. اگر اهل تماشای فیلم و سریال های خارجی باشید مطمئنا بارها به این مورد برخورد کرده اید. اجازه دهید با ذکر مثالی برایتان توضیح دهیم. تصور کنید دوربین ثابت در یک محل( مثلا اتاق) قرار گرفته و چند پلان کوتاه از فعالیت یک شخص در زمان های مختلف روز را نمایش می دهد. این تکنیک به خوبی به تماشاگر می فهماند که زمان در حال گذر است و شخصیت فیلم در طول روز این کارها را( کارهایی که در پلان های کوتاه نمایش داده شده است) انجام می دهد. به همین سادگی می توان با استفاده از این تکنیک، گذر زمان را به مخاطب نمایش داد.

شرایط کمدی

یکی دیگر از شرایطی که استفاده از تدوین جامپ کات کاربرد دارد، شرایط کمدی است. برای روشن شدن این موضوع به مثالی که در ادامه ذکر می کنیم توجه کنید. پلانی را تصور کنید که شخصیت اصلی وسیله خود را گم کرده و در اتاق به دنبال آن می گردد. در این شرایط اگر پلان طولانی شود هم حوصله کاربر سر می رود و هم آن میزان کمدی در آن دیده نخواهد شد. به همین دلیل با استفاده از تکنیک جامپ کات در تدوین چند پلان کوتاه از کاراکتر که در هرکدام از آن ها در مکانی خاص به دنبال وسیله خود می گردد، ضبط می شود. حال تدوینگر می تواند با ترکیب پلان ها با یک موسیقی کمدی، جو بسیار بامزه ای را برای تماشاگر ایجاد کند.

اضافه کردن جلوه های اثرگذار

این مورد گستردگی بیشتری نسبت به سایر موارد دارد و حتی برخی از آن ها را در بر می گیرد با این وجود تفکیک کردن آن می تواند در درک بهتر جامپ کات در تدوین ها کمک کند. مطمئنا حداقل چند فیلم تخیلی را در چند سال اخیر مشاهده کرده اید. فارغ از بحث جلوه های ویژه، یک سری از تکنیک های آن باید با استفاده از جامپ کات در تدوین انجام شود. به عنوان مثال فرض کنید که شخصی توانایی ناپدید کردن وسایل را دارد. در این شرایط با استفاده از تکنیک جامپ کات در تدوین می توان یک پلان هنگامی که وسیله مورد نظر وجود دارد و پلان دیگر هنگامی که وسیله ناپدید شده است، گرفت. سپس با تدوین دو سکانس و انجام یک سری ویرایشات دیگر، به هدف مورد نظر خود دست می یابید. این تکنیک می تواند سرعت انجام اینگونه افکت ها را، بدون نیاز به استفاده از پرده سبز( green screen) افزایش دهد.

کمبود زمان

شاید برایتان جالب باشد که بدانید به گفته برخی منابع اولین بار از این تکنیک برای کاهش زمان فیلم استفاده شد. به عنوان یک تدوینگر تصور کنید فایل نهایی شما سی و دو دقیقه شده است اما شما باید یک فایل سی دقیقه ای تحویل دهید؛ در این صورت با استفاده از تکنیک برش پرشی در تدوین فیلم می توانید زمان فایل را کاهش دهید. البته توجه داشته باشید که این تکنیک همانند سایر تکنیک ها نیازمند رعایت اصول خاص خود است در غیراینصورت نه تنها کیفیت فیلم بهتر نمی شود بلکه با فیلمی نه چندان موفق در زمینه ادیت رو به رو خواهید شد.

شرایط ترسناک

از دیگر کاربردهای استفاده از تکنیک جامپ کات در تدوین، فیلم هایی با ژانر ترسناک می باشد. به کمک تدوین جامپ کات می توانید حس ترس را حتی بیش از پیش به مخاطب القا کنید. اجازه دهید با ذکر مثالی این موضوع را بیشتر توضیح دهیم. یکی از فیلم های موفق در ژانر ترسناک فیلم “حلقه ( 2002 The Ring)” می باشد. اگر از طرفداران این ژانر باشید، بدون شک آن را مشاهده کرده اید. زمانی که شخصیت ترسناک فیلم که روح یک دختر است به سمت دوربین می آید، با استفاده از تکنیک جامپ کات در تدوین اینگونه تداعی می شود که وی سرعت ناپدید و در نقطه ای جدید ظاهر می شود؛ در صورتی که یک تدوینگر ماهر می داند که می توان راه رفتن یک شخص معمولی را نیز با جامپ کات در تدوین تبدیل به راه رفتن روح دختر جوان در فیلم کرد.

عدم تسلط تدوینگر

این مورد در فیلم های مطرح و مشهور دیده نمی شود چراکه تدوینگرهای آن با اصول مهم انواع برش در تدوین آشنا هستند. اما در فیلم هایی که عوامل آن تخصص چندانی در رابطه با اصول فیلم برداری و تدوین ندارند، ممکن است دیده شود. یک تدوینگر خوب می داند که هر تکنیکی در چه شرایطی می تواند به بهود کیفیت فیلم کمک کند؛ به همین دلیل اهمیت آموزش درست در افزایش کیفیت کار بسیار بالا است. خوشبختانه امروزه آموزشگاه های معتبری مانند آموزشگاه آرمان، با بهره گیری از مجرب ترین اساتید و به روز ترین تجهیزات به آموزش کامل تمامی تکنیک های دوره تدوین فیلم می پردازد که افراد را به طور کامل با مبانی و اصول تدوین فیلم آشنا می کند.

نرم افزارهایی که می توانید با آن از تکنیک برش پرشی استفاده کنید

ابزار کار یکی از مهم ترین بخش های انجام تدوین می باشد. اگر شما از نرم افزارهای مناسب و نقاط ضعف و قوت آن ها اطلاعی نداشته باشید، نمی توانید به درستی تکنیک ها را اجرا کنید. نرم افزارهای معروف در زمینه تدوین فیلم شامل پریمیر، داوینچی و… می باشند. هرکدام از این نرم افزارها کاربردهای مخصوص به خود را دارند و متناسب با آموزشگاهی که در آن ثبت نام می کنید ممکن یک یا چند نرم افزار به شما آموزش داده شود. توجه داشته باشید که آموزش ادیوس و یا آموزش پرمیر در موسسه آرمان به صورت حرفه ای انجام می شود و تمامی اصول پایه و حرفه ای را یاد خواهید گرفت.

Jump Cut

مزایای آشنایی با تکنیک جامپ کات در تدوین

اکنون که با تکنیک برش پرشی یا جامپ کات در رابطه با تدوین ویدیو آشنا شدید خوب است بدانید که از تکنیک مذکور در تیزرهای تبلیغاتی، فیلم های بسیار مشهور و… استفاده می شود. بنابراین با یادگیری این تکنیک و تلفیق آن با سایر تکنیک های تدوین، می توانید ادیتی بسیار با کیفیت انجام داده و سطح مهارت خود را تا اندازه زیادی افزایش دهید.

جمع بندی

با توجه به موارد گفته شده در خصوص تکنیک جامپ کات در تدوین می توان اینگونه اظهار کرد که تکنیک مذکور نقش بسیار مهمی در افزایش کیفیت فیلم دارد. به همین دلیل باید آن را طبق اصول یاد گرفت که در آینده از بروز مشکلات و یا استفاده نا به جا خودداری شود. موسسه آموزش عالی آرمان دوره تدوین و ساخت تیزر تبلیغاتی ارائه می دهد که شما می توانید در این دوره حرفه ای شرکت کرده و مدرک معتبر بگیرید. بنابراین با اعتماد به این مجموعه با خیال راحت می توانید در دوره های آن شرکت کرده و سطح کاری خود به عنوان تدوینگر را تا اندازه چشمگیری افزایش دهید.
ممنون که تا پایان مقاله جامپ کات در تدوین چیست ما را همراهی کردید. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات سایت آرمان را نیز مطالعه نمایید.

به این محصول امتیاز دهید

اشتراک گذاری این مطلب :

مطالب مرتبط

نظرات

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.