مقایسه دوربینهای عکاسی با سنسور APS-C با دوربینهای فول فریم
چه دوربینی بخریم ؟
اگر دغدغه خرید دوربین را دارید با ما همراه باشید.در این مقاله به مقایسه دوربینهای عکاسی با سنسور APS-C با دوربینهای فول فریم می پردازیم.مدل های ذکر شده در بین عکاسان حرفه ای از پرطرفدارترین های بازار هستند .در این راهنما آنها را با هم مقایسه می کنیم تا به تصمیم گیری افراد برای خرید دوربین مناسب کمک کنیم.مقاله را با پاسخ دادن به سوالات زیر شروع می کنیم :
- دوربینهای عکاسی با سنسور APS-C یا دوربینهای فول فریم کدام یک حرفه ای تر است؟
- سنسور کدام دوربین عملکرد بهتری دارد؟
- عکاسان خیابانی کدام دوربین را ترجیح می دهند؟
- عکاسان حرفه ای سنسورهای فول فرم را ترجیح می دهند یا دوربین هایی با سنسور APS-C؟
قبل از پاسخ دادن به این سوالات به مسله اندازه سنسور نقش و اهمیت آن در عکاسی می پردازیم.
بیشتر بخوانید : بهترین دوربین عکاسی چیست؟
سنسوردوربین های عکاسی از نظر اندازه چگونه دسته بندی می شوند؟
به طور کلی سنسوردوربین های عکاسی از نظر اندازه به دو دسته فول فریم و کراپ تقسیم می شوند. ابعاد سنسور های فول فریم نسبت به مدل های کراپ بزرگتر است.این سنسورها چون ابعاد بزرگتری دارند بخش بیشتری از منظره مقابل دوربین را ثبت میکنند.اما سنسورهای کراپ بخش کانونی را با بزرگنمایی بیشتر ثبت می کنند. سنسور APS-C یک مدل محبوب از سنسورهای کراپ است که در ادامه بیشتر در مورد آنها توضیح خواهیم داد.
مقایسه دوربینهای عکاسی با سنسور APS-C با دوربینهای فول فریم :
- ابعاد دوربین فول فریم به نسبت سنسورهای APS-C بزرگتر است.
سنسور های بزرگتری در دوربین های فول فریم نسبت به دوربین با سنسورهای APS-C به کار رفته است که همین موضوع باعث بزرگتر شدن ابعاد دوربین های فول فرم شده است.
- دوربین های فول فریم سنسورهای بزرگتری به نسبت دوربین با سنسورهای APS-C دارند.
معمولا ابعاد دوربین های فول فریم بین ۲۴ در ۳۶ میلیمتر و ابعاد دوربین با سنسورهای APS-C حدود ۱۴.۹ در ۲۲.۳ میلی متر است.
- تفاوت در قیمت : دوربین های فول فریم قیمت بالاتری نسبت به دوربین با سنسورهای APS-C دارند.
فن آوری های پیشرفته تر همچون ویژگی های ، حفاظتی پیشرفته برای پیشگیری از آسیب باران و رطوبت و یا گرد و غبار به دوربین سنسورهای بزرگتر و ابعادبزرگتر در دوربین های فول فریم باعث گران تر شدن قیمت آنها به نسبت دوربین با سنسورهای APS-C شده است.
بیشتر بخوانید : تفاوت طراحی مد و طراحی لباس
- قاب تصویر بزرگ در دوربین های فول فریم (۲۴ در ۳۶ میلیمتر)
یکی از ویژگی های بارز دوربین های فول فریم نسبت به دوربین با سنسورهای APS-C داشتن قاب فریم بزرگتر و پوشش کل میدان دید و ثبت تصاویر با کیفیت بالا تر است. این ویژگی یکی از موارد تاثیر گذار در قیمت این مدل دوربین هاست.
- ضریب برش
برخلاف دوربین های فول فریم که ضریب برش معیاری در هنگام خرید آنها نیست برای خرید دوربینهای دارای سنسور APS-C باید به ضریب برش آنها دقت کنید.این معیار به نامهای دیگری مانند بزرگنمایی یا ضریب فاصله کانونی هم شهرت دارد. ضریب برش در دوربینهای دارای سنسور APS-C معمولا چیزی بین ۱.۵ تا ۱.۶ است. این اعداد نشاندهنده این هستند که این سنسورها معمولا ۱.۵ تا ۱.۶ برابر از سنسورهای دوربینهای فول فریم کوچکتر میباشند.
بیشتر بخوانید : بهترین دوربین عکاسی جهان
اشتراک گذاری این مطلب :
نظرات
۰ دیدگاه ثبت شده است.