با تدوین تداومی بیشتر آشنا شوید

با تدوین تداومی بیشتر آشنا شوید

تدوین تداومی

تاریخچه  :

یکی از مهم ترین مراحل ساخت فیلم سینمایی، فیلم های تبلیغاتی، ویدئو های کوتاه  و … تدوین می باشد. بدون مرحله تدوین فیلم و ویدئو تهیه شده بی مفهوم می باشد و مخاطب را جذب نمی کند. از آنجایی که امروزه تاثیرگذارترین نوع محتوا، محتواهای ویدئویی است و صنعت سینما هر روزه در حال رشد می باشد، کسب درآمد از تدوین راحت تر از گذشته شده است. تدوین از نظر تکنیکی به دو دسته تدوامی و غیر تداومی تقسیم می شود.تدوین تداومی از شیوه های تولید فیلم استودیویی هالیوود می باشد. در این تکنیک تدوینگر با برش نرم از ابتدا به میانه و سپس انتهای فیلم، عبوری هموار و طبیعی ایجاد می کند. به این صورت گذری یک دست در تمام داستان ایجاد می کند، به صورتی که ببیننده متوجه وجود سکانس های مختلف و پراکنده نشود.

بیشتر بخوانید : آموزش تدوین با پریمر

تدوین تداومی

در ابتدای شروع کار سینما و تلویزیون، تدوین فیلم معنایی نداشت و فیلم ها شبیه به صحنه تئاتر اجرا و ضبط می شدند. به مرور زمان و با به وجود آمدن تدوین سنت ضبط فیلم به صورت تئاتری برداشته شد و شکل تازه ای پیدا کرد. بنابراین سینما به وسیله تدوین از تئاتر جدا شد و همین موضوع پایه گذار جذب مخاطب بیشتر و در نتیجه موفقیت آن بود. با به وجود آمدن تدوین، فیلم سازان قادر بودند، صحنه و سکانس ها را به صورت جداگانه و در محیط مختلف ضبط کنند و سپس تدوینگر آن ها را بر اساس رابطه علت و معلول تدوین می کند که به این تکنیک تدوین تدوامی گفته می شود. به این صورت تدوین به اصل اساسی تولید فیلم تبدیل شد.

بیشتر بخوانید : دوره تدوین

به مرور زمان ساختار و نظریه های مختلف و پیچیده تری برای مراحل تدوین فیلم ایجاد شد. در دهه 20 فیلم سازان هالیوودی تکنیک تدوین تداومی تا پایان دوره تولید استودیویی و برای تولید انبوه مورد استفاده قرار می گرفت. در صورتی که در اروپا برخی از فیلم سازان تدوین غیرتداومی را ترجیح می دادند. امروزه هر دو تکنیک برای تدوین فیلم مورد استفاده قرار می گیرد.

تدوین تداومی

تکنیک ها:

در تدوین تداومی تدوینگر صحنه ای از فیلم را به چند نمای نزدیک تر تقسیم می کند، با این کار تماشاگر به حساس ترین قسمت های فیلم توجه بیشتری می کند. هنر تدوین گر این است که تماشاگر متوجه تغییر نما نشود، به این صورت که نماها از نظر گرافیکی، ریتم و پیوستگی زمانی تداوم دارند. به همین علت به این مدل از تدوین، تدوین نامرئی نیز گفته می شود. این نوع تدوین باید به گونه ای انجام شود، که ببیننده به راحتی داستان را دنبال کرده و بفهمد. به این منظور رعایت اصول این نوع تدوین که در ادامه به آن ها می پردازیم اهمیت زیادی دارند:

تداوم داستان با تدوین تداومی

همان طور که گفتیم حفظ تداوم داستان در تدوین اهمیت بسیار زیادی دارد. تدوین گر برای اثر بخشی داستان فیلم، رویدادها را به صورتی کنار هم می چیند، که در عین تداوم داستان، سکانس های دراماتیک پر رنگ تر باشند. فیلم باید همانند جریان زندگی پیش برود و همین حس را به ببیننده منتقل کند.

بیشتر بخوانید : دوره عکاسی

میزانس در تدوین تداومی

به شیوه ای که کارگردان جهت تنظیم روابط و حرکت بازیگران در سکانس ها به کار می گیرد، میزانس گفته می شود. میزانس و تدوین تداومی به هم مرتبط می باشند، به این صورت که تدوین تداومی نقش مهمی در میزانس دارد. تدوین گر با این نوع تدوین موجب حفظ تداوم بازیگر، اجزای صحنه و موارد دیگر می شود، به گونه ای تماشاگر به راحتی فیلم را بفهمد و گیج نشود.

هر اعمالی که بازیگران در مقابل دوربین انجام می دهند، حرکت و سکون آن ها باید از نظم و منطق مشخصی پیروی کند. بنابراین هر آنچه که توسط دوربین ضبط می شود میزانس می باشد. کارگردان با استفاده از تدوین بر روی میزانس کنترل پیدا می کند و تدوین برای بهتر شدن میزانس و تداوم سکانس ها بله او کمک می کند. تدوینگر قادر است، بخش یا قسمت هایی از فیلم را حذف کند که البته باید بر اساس منطق عمل کند. توجه به دو نکته از جمله هدف حرکت موضوع و همچنین اهمیت حرکت موضوع توسط تدوین گر برای ایجاد تداوم در تدوین بسیار مهم است.

تدوین تداومی

ریتم در تدوین تداومی

اگر ریتم در این نوع تدوین را ضربان قطع و وصل نماها در نظر بگیریم، به وسیله کنترل کردن عواملی مانند سرعت تدوین، شتاب و سکون تدوین تاثیر بسیار زیادی بر روی تدوین دارد. آهنگ برش نماها یا همان زمان بندی تدوین را تمپو می گویند. تمپو در تدوین به طول نماها یا اندازه زمانی صحنه ها و سکانس های فیلم بستگی دارد و برای این نوع تدوین بسیار مهم می باشد.

فیزیک تداوم در این مدل تدوین :

وقتی می خواهیم فیلم را به صورتی تدوین کنیم که گویا هیچ سکانسی حذف نشده و پیوستگی کاملی بین آن ها وجود داشته باشد، باید بین نماهای مختلف پیوستگی فضایی، حرکتی یا ارتباط فیزیکی مکانیکی برقرار شود. به این صورت ایجاد برش ها در فیلم مخفی می ماند و ببیننده متوجه آن ها نمی شود.

تدوین تداومی

تفاوت تدوین تداومی با تدوین غیر تداومی

همان طور که گفتیم در سینما دو تکینک تدوین تداومی و غیر تداومی استفاده می شود. دانستن تفاوت این دو تکنیک برای تدوینگر اهمیت بسیار زیادی دارد. تدوین غیر تدوامی با مجاورت نماها، اصل تداعی معنا و روابط فضایی، زمانی و ریتمیک نماها انجام می شود و حس واقع گرایی کمتری در مقایسه با تدوین تداومی دارد. تاریخچه این مدل تدوین به دهه 1920 و فیلم سازان روسی و فرانسوی بر می گردد.

در تدوین غیرتداومی یا توصیفی موضوع دو نما متفاوت می باشد، ولی از نظر معنایی مضامین مشترکی با هم دارند. بنابراین بر خلاف  تداومی همبستگی نماها مبنای اصلی این نوع تدوین می باشد. برای فهم راحت تر بیایید تدوین را ادبیات در نظر بگیریم و سکانس های ضبط شده را عبارات و جملات. به این صورت در تکنیک تداومی شما داستان و رمان می سازید، ولی در تدوین غیر تداومی هدف ساخت شعر می باشد.

تدوین تداومی

کلام پایانی

در این مقاله به طور کامل به بررسی تدوین تداومی و اصول و تفاوت آن با تدوین غیر تداومی پرداختیم. تدوین از مهم ترین مراحل ساخت هر ویدئو و فیلم سینمایی می باشد. فیلم سازان بر اساس نوع فیلم، احساسی که می خواهند در ببیننده ایجاد کنند و بسیاری از فاکتورهای دیگر از یکی از تکنیک های تدوین تداومی یا غیر تداومی استفاده می کنند. در تکنیک تدوین تداومی، تدوام داستان اهمیت بسیار زیادی دارد و تدوینگر سکانس ها را به گونه ای کنار هم قرار می دهد و ادیت می کند، که روند فیلم داستانی را روایت کند و ببیننده به راحتی آن را متوجه شود. برای تدوین تنها دانستن نکات تئوری مانند آنچه در این مقاله گفتیم کافی نیست و تدوینگر باید بتواند با نرم افزارهای تدوین فیلم مانند پریمیر نیز به راحتی کار کند. به این منظور آموزش دیدن اهمیت بسیار زیادی دارد.

موسسه آموزش عالی آرمان برگزار کننده کلاس های تدوین زیر نظر بهترین اساتید می باشد. در کلاس های تدوین آموزش عالی آرمان شما تمامی آنچه که برای تبدیل شدن به یک تدوینگر حرفه ای لازم است را آموزش می بینید. آموزش پریمیر و آموزش افترافکت نیز در برنامه آموزشی وجود دارد. همچنین در انتهای دوره به شما مدرک مورد تایید وزارت علوم اعطا می شود، که از آن می توانید در داخل یا خارج از کشور نیز استفاده کنید.

به این محصول امتیاز دهید

اشتراک گذاری این مطلب :

مطالب مرتبط

نظرات

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.