تفاوت پریمیر و افترافکت
اگر شما هم به تدوین فیلم علاقه دارید قطعا با دو نرم افزار پریمیر وافترافکت آشنا هستید. این دو نرم افزار ازبهترین نرم افزار ها برای ویرایش فیلم هستند؛ اما سوال اصلی این است که تفاوت پریمیر و افترافکت در چیست؟
اگر به دنبال پاسخی برای این سوال هستید با ما همراه باشید تا تفاوت این دو نرم افزار را با یکدیگر بررسی کنیم.
توضیح کوتاه برای آشنایی با دو نرم افزار پریمیر و افترافکت
نرم افزار پریمیر چیست؟
باید گفت پریمیر به طور کلی برنامه ای است که از آن برای ویرایش ویدئو ها استفاده می شود. با نرم افزار پریمیر می توان متن و افکت به ویدئو اضافه کرد. همچنین قابلیت های بالایی که این برنامه در اختیار کاربران قرار داده است باعث شده پریمیر یکی از محبوب ترین نرم افزار ها در حیطه تدوین فیلم باشد.
برای آشنایی بیشتر با این نرم افزار تدوین فیلم مقاله پریمیر چیست؟ را مطالعه کنید.
افتر افکت چیست؟
افترافکت برای ایجاد موشن گرافیک و جلوه های بصری و دیجیتال استفاده می شود. با این برنامه می توانید جلوه های ویژه به ویدئو اضافه کنید و حتی به مرتب سازی کلیپ بپردازید. ازافترافکت بیشتر در تهیه تیزر و تیتراژ استفاده می شود. اگر میخواهید بیشتر با نرم افزار افترافکت آشنا شوید مقاله افترافکت چیست؟ را مطالعه کنید.
چه عواملی باعث تفاوت بین ادوب پریمیر و افترافکت شده است؟
در کل این دو برنامه از نظر ساختاری تفاوت های بسیاری با هم دارند اما کارایی هر دو نسبتاً به یک شکل است همچنین اکثراً برای یک هدف که آن تدوین فیلم است استفاده می شوند. به صورت خیلی خلاصه می توان گفت که تفاوت بین این دو برنامه در موارد زیر است که در ادامه به بررسی تمام آن ها می پردازیم.
- تایم لاین یا خط زمانی
- قدرت ویرایش
- میکس و مستر صدا
- مدیریت فایل ها
- ماسک کردن
- جلوه ها
- ردیاب دوربین
تفاوت تایم لاین در پریمیر و افترافکت
تایم لاین در ادوبی پریمیر و افترافکت، نخستین چیزی است که توجه کاربران را جلب می کند و از اصلی ترین بخش های نرم افزار های تدوین است. تایم لاین یکی از روش بصری نمایش یک یا چند داده بر حسب تغییرات، متغیر زمان است. کاربرد این قسمت از برنامه بسیار گسترده است از این رو کوچک ترین تفاوت در ساختار تایم لاین دو نرم افزار باعث برتری یکی از آن ها خواهد شد.
در بحث تایم لاین، ادوبی پریمیر توانسته رتبه بهتری را نسبت به افترافکت کسب کند چرا که قابلیت های بسیاری که در اختیار تدوین گر قرار می دهد باعث می شود که او بتواند هم سرعت بالا تری داشته باشد و هم کار بهتری را تحویل دهد. در کنار پیچیده بودن قابلیت ها، اگر آموزش درستی برای کار با پریمیر دیده باشید می توانید به آسانی با آن کار کنید.
تایم لاین افترافکت نتوانسته است نسبت به پریمیر چنین قابلیت های گسترده ای را برای کاربر فراهم کند ولی کار با تایم لاین این برنامه ساده تر است.
تفاوت پریمیر و افترافکت در قدرت ویرایش
دومین تفاوت بین پریمیر و افترافکت در راستای قدرت ویرایش آن ها است. پریمیر در این موضوع هم توانسته است یک پکیج کامل را به کاربر ارائه دهد و او را از سایر برنامه ها بی نیاز کند در صورتی که افترافکت با محیط پیچیده باعث سختی کار کاربر شده و حتی نمونه هایی از هنگ کردن برنامه در هنگام ویرایش نیز دیده شده است.
تفاوت پریمیر و افترافکت در قابلیت میکس و مستر صدا
موضوع بعدی که در مورد برتری افترافکت یا ادوبی پریمیر قابل بحث است، میکس و مستر صدا است. علاوه بر جلوه بصری ویدئو، صدا و کیفیت آن نیز مهم است.
متاسفانه افترافکت نتوانسته است که قابلیت های خوبی را برای میکس صدا در دسترس کاربران خود قرار دهد؛ اما از طرف دیگر پریمیر توانسته است که میکس و مستر صدا را به صورت قدرتمند و در کیفیت بالا به مشتریان خود عرضه کند.
تفاوت پریمیر و افترافکت در قابلیت مدیریت فایل ها
مدیریت فایل شاید چیزی باشد که شما به آن تا به حال زیاد توجه نکرده باشید اما یکی از مهم ترین قابلیت هایی که یک برنامه باید داشته باشد، مربوط به مدیریت فایل آن است؛ که در این مورد باز هم پریمیر توانسته ازافترافکت پیشی بگیرد.
ادوب پریمیر با ایجاد یک فضای ساده باعث بالا رفتن هرچه بیشتر سرعت در انجام کار شده است ولی خب به دلیل این که افترافکت برای موشن گرافیک طراحی شده است سرعت پایین تری نسبت به پریمیر دارد.
ماسک کردن، جلوه ها و ردیاب دوربین
توانایی های خاص افترافکت در ماسک کردن باعث شده است که بی شک این برنامه در این مورد بی حریف باشد. افترافکت در ساخت ماسک ها برای صحنه های مختلف و ردگیری و پوشش دهی آن ها بی نظیر است و در یک چشم به هم زدن می توانید آن ها را ایجاد کنید. در پریمیر اصلاً روند کار به این راحتی نیست و باید زمان زیادی را برای ماسک کردن کنار بگذارید.
در رابطه با جلوه های ویژه نیز افترافکت قابلیت هایی در رابطه با حرکت، تار و شفاف شدن، تنظیم رنگ ها و بسیاری از موارد دیگر ارائه می کند و باعث شده که هیچ برنامه ای نتواند در این مورد با افترافکت رقابت کند. طیف نامحدودی از افکت ها که در این برنامه موجود است باعث علاقه هرچه بیشتر کاربران به این برنامه شده است.
ردیاب دوربین در افترافکت برای سه بعدی کردن تصاویر فوق العاده است و با این گزینه می توان لایه های جدیدی به ترکیب تصویر اضافه کرد. این در صورتی است که چنین قابلیتی در پریمیر وجود ندارد.
چگونه به حرفه ای ترین سطح در استفاده از این برنامه ها برسیم؟
اگر میخواهید کار با نرم افزار افترافکت و پریمیر را یاد بگیرید تا در تدوین فیلم و ساخت تیزر تبلیغاتی حرفه ای عمل کنید، پیشنهاد میکنیم در دوره تدوین فیلم و ساخت تیزر تبلیغاتی موسسه آرمان شرکت کنید. در این دوره در کنار آموزش کامل اصول و تکنیک های تدوین به آموزش پریمیر، آموزش افترافکت و آموزش ادیوس پرداخته شده است. مدرکی که پس از گذراندن دوره به شما تعلق می گیرد، مورد تایید وزارت علوم است و قابلیت ترجمه نیز دارد.
اشتراک گذاری این مطلب :
نظرات
۰ دیدگاه ثبت شده است.